Обука за соларни системи (монтажа,димензионирањем и сервис)

Обука за соларни системи (монтажа,димензионирањем и сервис)

Солар Македонија во рамките на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем организираше обука за соларни системи ( монтажа, димензионирање и сервис). Обуката е верифицирана од Министерство за Образование и Наука. Како главни обучувачи во обуката беа ангажирани експерти од соларниот сектор кои имаат долгогодишно искуство со соларна техника.

 

Кандидатите преку практични примери од веќе инсталирани системи имаат шанси да ги зголемат своите знаења.

Views: 107

Sharing is caring!