Новости

Вие сте во: Дома / Новости
Македонската Соларна Асоцијација го најавува престојниот саем за соларна техника МАКСОЛ ЕКСПО 2024

Македонската Соларна Асоцијација го најавува престојниот саем за соларна техника МАКСОЛ ЕКСПО 2024

Тимот на Македонската Соларна Асоцијација го најавува третиот по ред Годишен „СОЛАРЕН САЕМ-МАКСОЛ ЕКСПО”од отворен тип, во периодот од 31.05-02.06.2024 во Скопје Сити Мол со...

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА  ФОТОНАПОНСКА ОПРЕМА ОД SUNGROW, TRINA и K2 од Словенската членка ЕНЕРГЕТИК

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ФОТОНАПОНСКА ОПРЕМА ОД SUNGROW, TRINA и K2 од Словенската членка ЕНЕРГЕТИК

Македонската Соларна Асоцијација заедно со членка компанија од Словенија- ENERGETIK ENERGIJA успешно организираше настан за презентација на новата B2B платформа за нарачка на секаков вид...

ДОДЕЛУВАЊЕ НА СЕРТИФИКАТИ-МОНТАЖЕРИ НА КОМБИНИРАНИ СОНЧЕВИ СИСТЕМИ

ДОДЕЛУВАЊЕ НА СЕРТИФИКАТИ-МОНТАЖЕРИ НА КОМБИНИРАНИ СОНЧЕВИ СИСТЕМИ

Со големо задоволство ви соопштуваме дека успешно заврши петтата по ред Обука за монтери на сончеви системи. Во овогодинешната обука фокусот беше ставен на комбинираните...

Македонската Соларна Асоцијација е официјално делегациски партнер на ИНТЕР СОЛАР во Минхен

Македонската Соларна Асоцијација е официјално делегациски партнер на ИНТЕР СОЛАР во Минхен

Македонската Соларна Асоцијалци го најавува стратешкото партнерство со Интер Солар каде нашите членки кои ќе го посетат саемот ќе имаат бенефити од аспект на бесплатни...

МАКЕДОНИЈА ЛИДЕР ВО ЕНЕРГЕТСКАТА ТРАНЗИЦИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН

Проследете го излагањето на нашата членка Игор Панчевски за енегетската транзиција на Македонија, препораки и успешни приказни од соседните земји од нивните инсталирани енергетски капацитети...

ОБУКА СО ВКЛУЧЕНА ЛИЦЕНЦА НА ТРАНСИС (СОФТВЕР ЗА ДИМЕНЗИОНИРАЊЕ И ОПТИМИЗАЦИЈА НА СОЛАРНИ СИСТЕМИ)

ОБУКА СО ВКЛУЧЕНА ЛИЦЕНЦА НА ТРАНСИС (СОФТВЕР ЗА ДИМЕНЗИОНИРАЊЕ И ОПТИМИЗАЦИЈА НА СОЛАРНИ СИСТЕМИ)

Македонската соларна асоцијација „Солар Македонија“ пониза обуки за инсталирање соларни системи и димензионирање на соларнисистеми, објавува повик за Набавка и Обука на TRNSYS софтвер и...

МАКЕДОНСКАТА СОЛАРНА АСОЦИЈАЦИЈА, СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР НА ENERGY KEY EXPO

МАКЕДОНСКАТА СОЛАРНА АСОЦИЈАЦИЈА, СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР НА ENERGY KEY EXPO

По најавата на годишната конференција и веќе официјално Македонската Соларна Асоцијација е стратешки партнер на претстојниот KEY- The Energy Transition Expo во Римини, Италија. Сите оние компании...

ГОДИШНА СОЛАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА 2023

ГОДИШНА СОЛАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА 2023

Во декември Македонската Соларна Асоцијација ја одржа својата втора по ред годишна соларна конфереција кој пробуди огромен интерес од нашите членки со цел да дознаат...

Годишна Соларна Конференција 14.12.2023

Годишна Соларна Конференција 14.12.2023

Македонската Соларна Асоцијација – Солар Македонија, го спроведува проектот „Solar Energy Skills Boost” кој е имплементиран од страна на Консалтинг за стратешки развој во рамки...

Views: 197