ГОДИШНА СОЛАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА 2023

ГОДИШНА СОЛАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА 2023

Во декември Македонската Соларна Асоцијација ја одржа својата втора по ред годишна соларна конфереција кој пробуди огромен интерес од нашите членки со цел да дознаат најновите информации, технологии и вмрежување со цел подобрување на условите во соалрниот сектор.
Овогодинешната конференција имаше 150+ присутни, 15 + панелисти, 5+ комерцијални презентации и настанот го заокрживме со благодарници до нашите обучувачи кои приднесоа за афирмација на обуаката за соларни монтажери.
Честитки до сите активни чинители кои зедоа учество и заеднички успешно го реализираме овој настан.
Конференцијата се реализира со поддршка на Strategic Development Consultingво рамки на USAID North Macedonia проектот „Активност за јакнење на деловниот екосистем“. Ги поздравуваме и нашите спонзори: Simens; EkoTip Solar Steelconstruction Huasun Energyкако и комерцијалните презентации од TAB MAK – TAB Batteries Battery Evolution Eco Solar Еуротерм доо
See Translation
Views: 5

Sharing is caring!