Солар Македонија грантист на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем

Поддршка на "Солар Македонија" за развој на микро, мали и средни претпријатија од соларниот сектор

Соработка Агро Лидер – Солар Македонија

Земјоделците од Пелагониско денеска имаа можност да ги слушнат предностите од користењето сончеви колектори во производството. Презентацијата ја организира здруженијата „ЛАГ Агро Лидер“ и „Солар...

Read More

Солар Македонија и МТСП ќе соработуваат за развојот на работната сила во Македонија

Views: 6.663

Read More
Пуштен е во употреба соларниот тест центар

Пуштен е во употреба соларниот тест центар

Во Управата за хидрометеоролошки работи пуштен е во употреба Соларниот тест центар, лабораторија во која ќе се испитува квалитетот на соларните колектори, прв проект од...

Read More
Македонија нема стручен кадар за монтирање соларни инсталации.

Македонија нема стручен кадар за монтирање соларни инсталации.

Покрај толку факултети, дипломирани инженери, организации и здруженија за енергетика, Македонија нема стручен кадар за монтирање соларни инсталации. Првите специјалисти за оваа проблематика земјата ги...

Read More
Посета на Линз Австрија

Посета на Линз Австрија

Од 2 до 6 Март во градот Линз се одржа саем и конференција за примена на обновливи извори на енергија, соларна и биомаса. Постетата ја...

Read More

ПРЕГЛЕД НА УСЛУГИТЕ НА СОЛАР МАКЕДОНИЈА

 Лобирање

Лобирање

 Промотивни активности

Промотивни активности

 Едукација

Едукација

 Здружување

Здружување

ЛОБИРАЊЕ – Претставување и застапување на членките пред Владата и институциите за создавање правни, едукативни и финансиски механизми за поддршка на развојот и користењето на сончевата енергија.

ПРОМОТИВНИ АКТИВНОСТИ за индустријата и членките – Организирање на директни промотивни активности (B2B, B2C, саеми) – Online промоција – Класични медиуми (ТВ, весници)

ЕДУКАЦИЈА – Организација на обуки, семинари, конгреси, работилници – Публикации, книги, студии.

ПАРТНЕРСТВА И ЗДРУЖУВАЊА – Домашни организации и институции – Меѓународни организации и институции

Наша визија и мисија

 • Визија- Водечко здружение за соларна енергија во Македонија

  СОЛАР Македонија ќе биде водечки ресурс за иновации и технички и пазарни информации за употребата на сончевата енергија во Република Македонија

 • Мисија- Поголема примена на сончева енергија

  Да ја промовира индустријата и да придонесе до поголема искористеноста на сончевата енергија

 • Мисија- Зголемена конкурентност на своите членови

  Да ја зголеми конкурентноста на членовите на СОЛАР Македонија

 • Мисија- Зголемено вработување во соларниот сектор

  Да придонесе во развојот на македонскиот соларен сектор и зголемено вработување

Фирми членки на Солар Македонија

Views: 6.663