Свечено доделување на сертефикати за успешно посетена обука за соларни системи

„Солар Македонија“ одржа обука за димензионирање, монтажа и сервис на сончеви системи Штип – Денеска, 21 декември, Здружението за сончева енергија „Солар Македонија“ свечено ги...

Втор настан во организација на Солар Македонија и поддржано од Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем

Како што беше најавено, би сакале да Ве поканиме на вториот настан во организација на Солар Македонија и поддржано од Проектот на УСАИД за развој...

Работилница за ”Развој на ММСП во сончевиот сектор на РМ

Одржана првата работилница за соларни системи на „Солар Македонија“ поддржана од УСАИД СКОПЈЕ – Денеска, 15 ноември, Здружението за сончева енергија „Солар Македонија“ ја одржа...

Јавна расправа за подзаконските акти од новиот закон за енергетика

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа, на која беа...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу УГД – Електротехнички факултет и Солар Македонија

Изјави од потпишувањето на меморандум за соработка со Универзитет “Гоце Делчев”, Штип во рамките на проектот Подобрување на вештините, производството и вработувањата во Македонските микро, мали и...

Подготвителни фази од “ Обука за сончеви системи “

Подготвителни фази од “ Обука за сончеви системи “ . Едукативната опрема за употреба на сончевата енергија на сликите е изработена според занаетчиската комора во...

Приклучете се на најголемата online алатка за размена на информации и пронаоѓање на нови бизнис зделки

Приклучете се на најголемата online алатка за размена на информации и пронаоѓање на нови бизнис зделки во полето на термалните сончеви системи.

Соларна сушара со максимална апсорбција на сончево зрачење

Еко Солар ја дизајнираше првата соларна сушара за сушење на овошје, зеленчук, печурки,чаеви каде 70% од енергетските потреби се покриваат со помош на сончевата енергија...

Доделени 8 грантови за 8 стопански комори и здруженија меѓу кој и Солар Македонија

Почитувани, Денеска, 7-ми септември, Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем додели едногодишни грантови на осум организации за деловна поддршка, со цел подобрување на...

  • 1
  • 2