Повик кон фирмите од соларниот сектор за настап на саем во Србија

Повик кон фирмите од соларниот сектор за настап на саем во Србија

Се известуваат фирмите од соларниот сектор кои се заинтересирани да настапат како изложувачи на саем за техника во Србија. Саемот е од 21. – 24. Maј 2019 во Белград....

Втор настан во организација на Солар Македонија и поддржано од Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем

Како што беше најавено, би сакале да Ве поканиме на вториот настан во организација на Солар Македонија и поддржано од Проектот на УСАИД за развој...

Работилница за ”Развој на ММСП во сончевиот сектор на РМ

Одржана првата работилница за соларни системи на „Солар Македонија“ поддржана од УСАИД СКОПЈЕ – Денеска, 15 ноември, Здружението за сончева енергија „Солар Македонија“ ја одржа...

Јавна расправа за подзаконските акти од новиот закон за енергетика

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа, на која беа...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу УГД – Електротехнички факултет и Солар Македонија

Изјави од потпишувањето на меморандум за соработка со Универзитет “Гоце Делчев”, Штип во рамките на проектот Подобрување на вештините, производството и вработувањата во Македонските микро, мали и...

Подготвителни фази од “ Обука за сончеви системи “

Подготвителни фази од “ Обука за сончеви системи “ . Едукативната опрема за употреба на сончевата енергија на сликите е изработена според занаетчиската комора во...

Приклучете се на најголемата online алатка за размена на информации и пронаоѓање на нови бизнис зделки

Приклучете се на најголемата online алатка за размена на информации и пронаоѓање на нови бизнис зделки во полето на термалните сончеви системи.

Македонија нема стручен кадар за монтирање соларни инсталации.

Македонија нема стручен кадар за монтирање соларни инсталации.

Покрај толку факултети, дипломирани инженери, организации и здруженија за енергетика, Македонија нема стручен кадар за монтирање соларни инсталации. Првите специјалисти за оваа проблематика земјата ги...

  • 1
  • 2